Her samler jeg mest mulig statisk fakta om klima. Dagsaktuelle kommentarer og diskusjoner kommer som blogg-innlegg.
Norge et spesialtilfelle
- Ren elektrisitet pga vannkraft.
- Storprodusent av karbon.
- Moralsk ansvar (og evne?) for forurensningen som har gjort oss rike.
- Mye vind langs hele kysten og på fjellet.
- Sola så vidt over horisonten om vinteren.
- Kjernekraft et politisk IKKE-tema
Klimastørrelser
tbd
Blogg om klima:
Norge – en katastrofe for barnebarna våre.
Statsministeren talte igår under åpningen av miljøkonferansen i Madrid. Her fortsatte hun å tåkelegge landets manglende evne til å ta tak i miljøproblemet ved å forøke å få planer om fremtidig heving av mål og ambisjoner til å framstå som engasjement og handlekraft. Vår dobbeltrolle som en av verdens største bidragsytere til problemene i kraft …
Fortsett å lese «Norge – en katastrofe for barnebarna våre.»
Vindkraft en økonomisk singulariet?
Tidligere denne uka ble prisen på strøm nær doblet på en dag. Ekspertene forklarte dette med lite vind og kaldt vær. Dette var første dagen i høst gradestokken krøp ned mot -5 C. Det var høytrykk over nordeuropa og lite vind. Men vindkraft utgjorde 2,6% av el-produksjonen i 2018 iflg https://www.vindportalen.no/Vindportalen-informasjonssiden-om-vindkraft/Vindkraft/Vindkraft-i-Norge. Om vi legger til …
Avvikling av oljevirksomheten – en absurd ide?
Debatten på NRK igår dreide seg om avvikling av oljevirksomheten. Jeg er enig i Hulda Holtvedt (Grøn Ungdom) sin karakteristikk av debatten som absurd. Deltakerene klarer ikke å ta inn over seg eller forholde seg til fakta og forutsetninger i saken. Det er rimelig sikkert at utvinning av fossilt brennstoff vil måtte reduseres kraftig, også …
Fortsett å lese «Avvikling av oljevirksomheten – en absurd ide?»
Ku-galskap
IMF foreslår $75 CO2-avgift pr tonn. Dette vil gjøre fornybar energi konkurransekraftig i forhold til fossile energikilder, og dermed sikre en overgang til klimanøytrale løsninger. I Norge har vil allerede 500 kr i avgift, så forslaget er ikke dramatisk for oss. Men vi burde jo fulgt opp på metan, som har ca 80 ganger kraftigere …